AMAR SE ESCRIBE CONTIGO

La mirada de papáAutor: JAVIER VIDAL-QUADRAS
Edicions TECONTÉ

Que fàcil, escriure sobre l’amor! Que difícil, viure-ho en plenitud! I, tanmateix, és la nostra realitat diària, el camí cap a la nostra felicitat. Quant de temps dediquem a llegir i a estudiar per ser un bon professional, per entendre les noves tecnologies o per treure el carnet de conduir? I quant temps dediquem a preparar-nos per ser feliços en el nostre matrimoni, en l’àmbit proper i segur de la nostra felicitat?

«Escriure sobre l’amor és el més normal. No hauria d’estranyar a ningú. Estimar és la nostra naturalesa. La nostra condició és l’amor. I, com estem fets per estimar, la manera d’estimar-nos a nosaltres mateixos consisteix en estimar els altres. Com més estimem, més ens estimem, perquè estimant realitzem plenament la nostra naturalesa ».

Si vostè no està d’acord amb aquesta tesi, que l’autor d’aquest llibre llança des de les primeres pàgines, no cal que el compri. Si li sembla assumible, endavant. Potser aconsegueixi trobar en ell alguna cosa de si mateix.

«Sobre l’amor i el matrimoni està tot dit. Només cal trobar diferents maneres de dir el mateix. El repte no és dir-ho, sinó viure-ho. I un, que no té remei, camina sempre a voltes amb l’amor».

Tots caminem a voltes amb l’amor. A les pàgines d’aquest llibre hi ha retalls de vida, cops d’experiència, pròpia i aliena, i reflexions procedents de molts anys de dedicació a diverses activitats sobre el matrimoni. No es pretén l’adhesió acrítica a les idees en ell exposades, sinó despertar, o només avivar, la inquietud, primer intel·lectual, després vital, sobre la nostra felicitat matrimonial. Ningú es casa per separar-se. Ningú decideix estimar una altra persona per fer-la infeliç. Però no n’hi ha prou amb voler …, cal saber.

Javier Vidal-Quadras Trias de Bes, està casat i és pare de família nombrosa. Advocat de professió i soci d’Amat & Vidal-Quadras. Professor de Dret a la Universitat Abat Oliba i a la Universitat Internacional de Catalunya.
És secretari general de la International Federation for Family Development, president de la Fundació The Family Watch, president i moderador de l’Associació FERT i sotsdirector de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família, de la Universitat Internacional de Catalunya.

Conferenciant i col·laborador habitual en revistes sobre la temàtica del matrimoni i la família i autor, entre d’altres, dels següents llibres: Després d’estimar t’estimaré (EIUNSA), Hamo: Un home a la recerca de si mateix (EIUNSA), Un passeig en bicicleta per la vida (Styra) i A les catifes feliços no els agrada volar (Desclee).


© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal