EDUCAR SUPERANT LES DIFICULTATS

Autor: Mª Asunción Balonga.
Editorial: EIUNSA Colección Ymelia.

Hi ha tal cúmul de publicacions sobre l’educació i família, que sembla impossible trobar un llibre original i que a més es llegeixi amb fruïció. Balonga ha escrit aquest llibre “impossible”, amb el seu peculiar estil entre poètic i summament pràctic, en el qual es compromet totalment en la tasca educativa, en narrar el seguiment d’un fill, “perseguit” per l’afecte i la dedicació dels seus pares . El clarobscur, la llum i les ombres, les alegries i els problemes del protagonista d’aquest llibre bateguen en el paper i cobren vida al cor del lector: Joan acaba enamorant al lector que s’acosta a aquesta obra amb la curiositat bona de trobar empara i alleugeriment a situacions parelles a la que aquí s’està vivint.

Si d’aquest llibre hauria de fer una succinta descripció, es diria que és un llibre sense trampa, on batega un cor incansable de mare esperançada que sap vessar la seva experiència conjuntural en unes pàgines diàfanes, sense embuts ni simulacions, alienes a crítiques literàriament correctes, oa pedagogies encotillades en pures teories difícilment comprensibles a l’hora del “cada dia”, del “cada fill”, del “cada circumstància” dels desiguals nens i nenes que pul · lulen al planeta blau.

De l’autora no cal gastar literatura: advocada, Orientadora Familiar, clau en certs aspectes de la nostra Associació, autora d’altres llibres, finalista en premis literaris punters, dona de la ràdio, …

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal