HAMO. UN HOME A LA RECERCA D'UN MATEIX

Autor: Javier Vidal-Quadras.
COLECCIÓN: Yumelia autoayuda.

Segon llibre en poc temps de Javier Vidal-Quadras, qui malgrat renunciar en els pròlegs a que es consideri com novel · la o com a assaig, és una gran novel · la amb una repercussió realista i un impacte vital grades.

Hamo és un home que ha perdut la memòria i “reneix” descobrint a poc a poc la seva categoria de persona, la seva dignitat i la seva comesa en aquesta “segona oportunitat” que se li presta providencialment.

Hi ha un profund i clar missatge en les 150 pàgines d’aquesta emocionant, alliçonadora i pedagògica novel · la, en la qual es defineixen clarament tres personatges-Guiomar, Renato i Hamo-en una trama profunda d’estats d’ànim, de creences, de valors i fallades , d’esperances i desil · lusions. Els diàlegs són magistrals i afloren els estats de tres ànimes diferents, però concurrents en l’aparent tragèdia d’un home que torna a intentar ser-ho després d’un accident.

La tensió es manté fins a l’última pàgina-que recomano no avançar en el seu torn-en un final obert, ple d’esperança, misteriós i pendent de a nova llibertat d’Hamo, ja conscient de la seva dignitat d’home i de la seva missió en la vida nova que l’espera.

Hamo es un hombre renovado, sin pasado, todo presente y futuro en la soledad de su condición humana felizmente descubierta gracias a Guiomar.

Para no desmentir al autor en sus previas “advertencias” y en prueba de amistad, confieso que esto no es una novela: es una magnífica novela; no es un ensayo: es un magnífico ensayo.

José Antonio Pastor

Javier Vidal-Quadras Trías de Bes , abogado de profesión, está casado y es padre de familia numerosa. Es Director de la Asociación Fert , desde la que se imparten cursos de Orientación Familiar; Secretario General de la International Federation for Family Development (IFFD), con estatus consultivo en la ONU ; y Secretario del Instituto de Estudios Superiores de la Familia , de la Universitat Internacional de Catalunya. Publica habitualmente sobre temas de la familia en revistas e imparte sesiones y conferencias en diversos foros y congresos. Ha publicado en esta misma colección Después de amar te amaré .

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal