La mirada del papà

Autor: TOMÁS MALMIERCA
Colecció: Hacer Familia

En la societat actual la figura del pare pot resultar una mica confusa. D’una banda, hi ha moltes veus i ideologies que intenten defensar la seva importància; de l’altra, molts homes semblen no saber en què consisteix la seva tasca. Tot això porta a replantejar-se quines han de ser les principals columnes en les quals s’ha d’assentar la missió de pare, cap a on ha de dirigir la seva mirada.

En aquest llibre, escrit des de la vida, l’autor ens presenta els grans reptes dels pares avui: Estar amb els fills, conèixer-los, donar-los suport -material i, sobretot, espiritual-, exigir-los amb afecte i autoritat, ser models, confiar arriscadament en el seu exercici de la llibertat, protegir-los sense crear dependències, acollir-los, educar-los -i educar és ensenyar a estimar-.

La mirada afirmativa d’un pare dóna seguretat i confiança. A quants fills se’ls ha sentit dir que gràcies a la mirada ferma del seu pare es van sentir capaços de tirar endavant reptes que semblaven impossibles?

Tomàs Malmierca és llicenciat en Pedagogia i Ciències de l’Educació, Màster en Educació Infantil, director tècnic de l’Associació FERT (Centre d’Orientació Familiar de Barcelona), orientador Familiar, professor al col·legi La Farga i president d’Acció Familiar (AFA).

 

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal