UN PASSEIG AMB BICICLETA PER LA VIDA

Autor: Javier Vidal-Quadras.
Editorial: Styria.

Els sentiments aporten a la vida gran part de la seva riquesa. Tots els homes creiem que és possible controlar els nostres sentiments encara que moltes vegades ens comportem com si no poguessin educar. Així, l’educació dels sentiments s’ha convertit en els temps actuals en una de les grans tasques per a l’ésser humà, perquè vulguem o no són els que condueixen la nostra forma d’actuar.

Un passeig amb bicicleta per la vida és una faula per harmonitzar la difícil tasca d’harmonitzar els sentiments. Intel · ligència, voluntat, memòria, afectes, imaginació … Es podria parlar de tantes facultats, projectes, matisos, possibilitats i voltes i revoltes sobre el ser humà! Però hi ha una condició irrenunciable que dóna sentit a tota la persona: la unitat.

I això és, precisament, el que busca aquest llibre: la unitat de l’ésser humà, l’harmonia vital, trobar aquest principi de vida que més que unir, fon les nostres parts en una sola realitat, anomenada persona, que s’eleva per sobre de tot el creat i gaudeix d’aquella condició tan inefable i indesxifrable que els millors pensadors han intentat concentrar en un concepte per a molts inaprensible: dignitat.

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal