13 anys d'Estiu Diferent

Fa 13 anys el FERT va iniciar l’aventura de posar en marxa la proposta de vacances en família que pocs anys abans havia emprès el centre d’orientació familiar de Galícia, i al que després va seguir el de Granada.

Quan es comença un nou projecte sempre es té la incertesa de si agradarà i de si tindrà continuïtat en el temps. Així i tot, un grup de matrimonis audaços van apostar per això i es van llançar de cap. I gràcies a ells, hem anat arribant els altres.

Aquesta edició 2016, en els dos torns de l’hotel Nievesol (Formigal-Osca) i de l’hotel Port-Ainé (Rialp-Lleida), ha tornat a ser una experiència inoblidable sobretot per la riquesa i l’ambient que porten cadascuna de les famílies que s’inscriuen. Algunes veteranes, que repeteixen any rere any. D’altres, noves, que porten frescor i sorpresa i que ràpidament se sumen a la dinàmica de l’Estiu Diferent (Verano Diferente).

S’han organitzat un munt d’activitats, concursos, gimcanes, jocs, shows, tertúlies, excursions, etc. a les quals s’han anat apuntant i divertint els adults, els nens i els monitors.

El nostre calendari està obert a noves propostes que les mateixes famílies porten amb si: ball, teatre, música i altres aficions que es posen en marxa ràpidament i són molt ben acollides i amb les que gaudeix tanta gent.

D’altra banda, i tal com es promou des de l’FERT, en aquests 10 dies hi ha també espais per a la formació dels pares i dels joves. Les sessions d’orientació familiar (mètode del cas, conferència i cinefòrum), impartides pels moderadors experts en el tema, permeten que els pares i mares seguim aprenent i capacitant-nos per a l’educació dels fills. I també els joves tenen l’ocasió d’aprendre i de formar-se, ja que se’ls imparteix xerrades d’interès.

Creiem que la fórmula de l’èxit és l’equilibri entre descans i activitat; formació i relax; activitat física i sobretaules reparadores; organització i flexibilitat; integració i suport de les famílies i ganes de fer nous amics.

Des de l’organització donem les gràcies per la disponibilitat de tanta gent que ens ajuda en mil detalls perquè tot surti bé. Per descomptat donem també les gràcies als moderadors, que es desplacen des de centenars de quilòmetres des del seu lloc de residència fins Formigal o Port-Ainé, en plenes vacances estivals, per donar-nos sessions tan enriquidores. Donem les gràcies als monitors, nois i noies universitaris, que tan generosament lliuren el seu temps als nostres fills, fent-los gaudir en els moments en què estan amb ells. I agraïm tanta alegria, bon humor, col·laboració i gran ambient que grans i petits aporten.

Estem a la vostra disposició i fins l’any que ve!

Sílvia, Àngel, Vero, Sergi, Marina, Joan, Laura i Gregorio

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal