Clausura curs 2012-2013

Fent família amb les nostres famílies

 Una any més, els moderadors d’orientació familiar del FERT hem celebrat el final de curs amb una sessió molt familiar a la incomparable masia de “Can Cata”, de la qual és propietari el nostre estimat President, Leopoldo Gil Nebot.

Cap al migdia de dissabte, després de recórrer alguns quilòmetres creuant la muntanya del Tibidabo i després ficar-nos per un camí de terra, arribàvem a una immensa casa de camp amb grans jardins i una extensa arbreda. Es tracta d’una casa amb més de quatre segles d’existència, però que manté tota la seva esplendor i el sabor de “casa de camp familiar” ja que els seus amos l’han sabut cuidar i adequar a les necessitats d’aquest segle.

Mentre lluïa un esplèndid dia de sol, els professors-moderadors del Fert anàvem apareixent amb les nostres famílies. En pocs minuts érem més de cent. Els fills anaven perdent-se entre els jardins i en els espais que havíem preparat perquè poguessin estar atesos i entretinguts. Els majors vam omplint les cadires que l’estupenda família de Leopoldo havia preparat en l’ampli vestíbul de la casa.

Després d’unes afectuoses paraules de benvinguda per part de Leopoldo, vam començar les nostres anàlisis docents del curs, en primer lloc, amb la intervenció del director del FERT, alguns dels temes més destacats que Toni ens va transmetre van ser que aquest any hem aconseguit pujar el nombre de cursos impartits, amb un total de 61, i que encara que hagi baixat lleument el nombre mitjà de participants, segueixen tenint una gran acceptació. Aquest creixement sembla estar ja molt consolidat, ja que en els dos últims anys hem duplicat el nombre de cursos en els preescolars, mantenint gairebé el mateix nombre de cursos en les altres etapes escolars. Amb tot això, són moltes més les famílies joves que estan iniciant-se amb il · lusió en l’orientació familiar. Després ens va dir també que el FERT segueix innovant i modernitzant-se, primer amb el sistema de gestió i més amb la publicació de notícies a través del FERT Informa digitalitzat, les enquestes de valoració que omplen els caps d’equip, la pàgina web, etc.

Aquest any celebrem més el 10è aniversari del “Estiu Diferent”, incorporant nous matrimonis a la gestió dels mateixos i sempre coordinats per Laura i Gregori que amb la mateixa il · lusió del primer any, i formant un gran equip, aconsegueixen que siguin moltes les famílies que gaudeixen d’uns dies de descans i formació en un entorn increïble.

Al final, ens va comentar que en aquest curs s’han acabat d’actualitzar tots els programes a vuit sessions, s’ha començat a treballar el programa d’Amor Matrimonial III, que coordinarà i dirigirà Javier Reguart. I s’han realitzat experimentalment tres cursos del programa “El paper del pare”, dirigit als pares homes dels preescolars. El contingut de les quatre sessions de dues hores i quart, l’organització i l’exposició de les mateixes ha deixat molt satisfets a tots els participants i fins i tot alguns … ens demanaven allargar el curs!

Després cada director de programa va anar fent un breu resum dels comentaris dels participants de cada un dels seus cursos. Alfons, el director de Primers Passos, ens va voler recordar que era important tenir sempre present que no som uns bons entusiastes de la pedagogia familiar ni aficionats a l’educació, sinó que hem d’estar a l’altura de les exigències de les famílies d’avui i ser uns autèntics professionals. Sent experts dels temes que tractem i preparant-nos molt bé … i sempre! nostres casos i la nostra sessió. En els qüestionaris finals s’havien recollit alguns comentaris negatius al respecte. Després, la qüestió més interessant que s’ha plantejat en aquests qüestionaris finals ha estat la de demanar-nos ja el format digital. I en això, estem també treballant …

Segudamente Javier, com a director de Primeres Converses, ens va comentar que aquest programa ha crescut en el nombre de peticions i que, com tots els nostres programes, no només mai decep, sinó que satisfà molt i es veu que la seva aplicació pràctica pot ser immediata. Un dels suggeriments més interessant que feien els participants en aquest programa, era que els ensenyéssim a parlar amb els nens d’aquestes edats temes transcendents, com ara el de la mort.

Diego, parlant de Primeres Lletres, va voler deixar clar que es tracta aquest d’un programa clau per a les famílies dels col · legis doncs senti bases de relació entre els pares d’una mateixa promoció per a tota la primària. Alguns pares arriben molt esgotats a primer de primària per tot el que se’ls rebrega a les escoles infantils. Als pares d’aquestes edats els segueixen preocupant el tema de les “rebequeries”, versus autoritat, i de les inseguretats i la gelosia dels nens.

Finalment, Aurelio va parlar del Curs d’Avis i va comentar que tot i que avui encara no es fan molts, els matrimonis que assisteixen sempre queden contents i que encara que sempre reclamen idees i pautes per educar els néts, en acabar el curs els que clar, encara no li deixa satisfets, que els que han d’educar els fills són els seus pares.

A continuació, en una breu intervenció Tomàs, el nostre Director Tècnic, amb una atractiva presentació ens va parlar de la importància de ser un orientador familiar i de la necessitat que tenen molts pares i molts fills de rebre i beneficiar-se de les sessions que els donem. Que hem de considerar un equip que treballa i s’esforça per tirar endavant, cuidant tota mena de detalls organitzatius i logístics, l’objectiu comú d’ajudar les famílies … i que aquest objectiu té entranyes de transcendència.

Després ens vam anar cap al jardí que hi ha a l’entrada de la casa, … ia menjar en família! Les nostres estimades M ª Carmen i Laura no havien descuidat ni un sol detall. L’ambient era molt grat i ens vam embarcar tots en entretingudes converses, però al final i per no perdre aquest “ambient de família”, vam organitzar una simpàtica tertúlia entre tots i allà comptem anècdotes del curs, experiències cridaneres dels que havien donat sessions en llocs recòndits del món i per acabar Xavier ens va parlar de l’imminent congrés mundial a Mèxic, … cita a la qual no podrem faltar.

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal