Conferència Íñigo Pirfano

Aprofitant la conferència que la UIC havia organitzat per als Alumni i amics de la UIC, la Junta del FERT va considerar interessant convidar també els moderadors del FERT a participar-hi, convertint-la en la primera sessió del programa d’actualització per a moderadors d’orientació familiar (PAMOF) del curs 2014-2015.

Íñigo Pirfano és director d’orquestra, cor i òpera, compositor, conferenciant i assagista. La seva tasca com a director d’orquestra s’ha desenvolupat entre Àustria, Alemanya, Polònia i Espanya.  Durant la seva exposició, va parlar de la gestió de les emocions i del talent a través d’exemples d’èxit en la direcció musical.

Pirfano va explicar que el director d’orquestra és un dels paradigmes més clars del líder, ja que ha de gestionar, de manera eficient i creativa, un gran equip de persones molt qualificades. A través d’una exposició brillant, va posar de manifest la importància de l’autenticitat d’un director en totes les facetes de la seva vida, de la coherència i del respecte que es mereix cada persona que dirigeix com a esser humà, únic i irrepetible. Allò que és veritablement important és la persona, cada persona. Saben autogestionar el seu propi equip. Per tant, és important conèixer com són les persones.

En el decurs de la conferència, Pirfano va parlar d’altres característiques que, a banda de la preparació professional, són necessàries per ser un bon director de grups humans o líder: cal ser capaç d’entusiasmar i, en conseqüència, de motivar amb eficàcia l’equip que es dirigeix. Amb la seva orquestra aconsegueix que els seus músics toquin com mai el que ja han fet anteriorment cent vegades.

El bon líder motiva la participació, irradia i desperta la fascinació, aconsegueix respostes positives, no servils. Es qüestió del to humà que s’utilitza, cal persuadir sense imposar-se. Cal tenir grandesa d’esperit per transmetre, capacitat que s’adquireix en el dia a dia i tenir en compte que les coses s’aprenen, no s’ensenyen.El bon líder simplement gaudeix amb el que fa. Queixar-se és legítim i comprensible però estèril.

Va acabar dient que les qualitats d’un bon líder són : preparació; do de gents; cor; grandesa; prudència; seguretat; humilitat, i que un bon director ha de saber: concertar (treball en equip); inspirar; dirigir. I que en moltes ocasions caldrà cedir lideratge; escoltar i tenir en compte el que proposen altres de l’equip. “El més estúpid que pot fer el director és rebutjar una proposta que no se li hagi acudit a ell mateix”.

L’última frase de la conferència va ser: “Només interessa la interpretació estremidora”.

El contingut de la sessió podia, de fet, traslladar-se a la tasca de qualsevol persona amb càrrecs de gestió i coordinació d’equips, com era el cas dels participants.

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal