Els llibres dels moderadors

Els moderadors del FERT segueixen publicant llibres.

Per una banda, María José Cots, professional de l’educació i moderadora del FERT durant molts anys, va elaborar la seva tesi sobre el caràcter basat en les novel·les de Harry Potter, que ha publicat després en un assaig molt interessant, especialment per a professionals de l’educació i pares i mares amb fills en etapa escolar.

En el seu llibre La formación del carácter en las novelas de Harry Potter ressalta les virtuts del protagonista de les novel·les de J.K. Rowling i descriu el caràcter com un element capaç de ser educable i fonamental per al bon desenvolupament de la personalitat.

María José destaca la importància d’acostar als joves conceptes filosòfics com l’amistat, l’amor, el bé, la fidelitat, la mort i el poder i com a través dels llibres de Harry Potter es pot aconseguir conversar amb els alumnes o els fills, compartir-hi experiències i emocions que serviran per al diàleg, la reflexió, el coneixement i l’actitud crítica.

ISBN: 978-84-18186-94-3
Títol: La formación del carácter en las novelas de Harry Potter
Data: 2020
Editorial: Létrame

 

 

 

Per una altra, “Converses sobre l’educació dels fills” és una selecció d’alguns dels articles escrits per Josep Maria Rovira Marsal al llarg de la seva experiència en el món de l’educació.

L’autor, llicenciat en Ciències Químiques, ha treballat tretze anys a la indústria i trenta com a director d’un col·legi. També ha format part de l’Associació FERT durant molts anys. Amb la seva esposa, Mari Luz Campos, han format una família nombrosa de nou fills i 33 nets.

En el llibre es recullen setanta escrits agrupats en nou capítols temàtics. Els escrits són breus i no pretenen esgotar tot el que es pot dir sobre l’assumpte que es considera; es tracta, simplement, de fer una pinzellada per ajudar el lector a reflexionar-hi.

Els nou capítols que formen part del llibre “Converses sobre l’educació dels fills” són:

  1. Educar (6 escrits)
  2. Pares (7 escrits)
  3. Família (7 escrits)
  4. Actituds (7 escrits)
  5. Objectius (7 escrits)
  6. Eines (7 escrits)
  7. Virtuts (12 escrits)
  8. Infància (9 escrits)
  9. Adolescència (8 escrits)

El llibre ja està disponible a Amazon.

 

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal