ESTIU DIFERENT 2009

Són les 9 del matí. Carreguem el cotxe fins a dalt. Algun fill ja em pregunta quant falta per arribar i … ¡Encara no hem sortit! El nostre destí: Hotel Nievesol de Formigal, al Pirineu Aragonès. Anem de vacances. Fantàstic! I per què a Formigal precisament? La raó és molt senzilla: un parell de famílies amigues ens ho van recomanar l’any passat i en sentir tots els detalls que ens van donar, vam decidir conèixer el “Estiu Diferent” organitzat pel FERT.

I dit i fet, al cap de 4 hores de viatge s’obria davant nostre la majestuositat de la Foratata reflectida en les cristal · lines aigües de l’embassament de Lanuza i al cap de cinc minuts ja estàvem a Formigal.

En arribar vam veure que hi havia moltes altres famílies procedents d’altres llocs i el denominador comú de totes elles era el mateix: Tots volien vacances en família. Aquesta mateixa nit els matrimonis organitzadors ens van explicar tots els detalls del programa que seguiríem aquells deu dies; programa que, evidentment, era totalment lliure de ser seguit. Vam poder copsar que l’enorme il · lusió i empenta que transmetien els matrimonis organitzadors era la conseqüència lògica del treball amagat i desinteressat que havien realitzat durant diversos mesos perquè 200 persones poguéssim gaudir d’aquestes vacances.

Les activitats van estar perfectament estructurades per compaginar contacte amb la natura (muntanyisme, barranquisme, canoes, senderisme, escalada) adaptades als diferents nivells, amb altres activitats de caràcter formatiu com les sessions d’Orientació Familiar per als pares, en què es van tractar temes de gran interès per les famílies allà presents.

És en aquest punt on l’Estiu Diferent (Estiu Diferent) fa honor al seu nom: gaudir d’unes vacances en família i per a la família, en què el descans i el contacte amb la natura van lligats a la formació humana de la persona i fan així un còctel difícilment assolible en altres tipus de vacances. Ambdós punts van ser perfectament reeixits i en acabar les nostres vacances, vam comprovar que havíem descansat, havíem gaudit d’unes activitats extraordinàries en contacte amb la natura, havíem fet nous amics de tots els racons d’Espanya i havíem crescut com a família. Realment ha estat un èxit total, que molt probablement farà que tornem un altre any.

Xavi Casajuana i Esther Jurat

.

Xavi Casajuana i Esther Jurado

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal