ESTIU DIFERENT 2012

La família Jové-Miró, de Lleida, assisteixen a l’Estiu Diferent des de fa 4 anys i han volgut explicar la seva experiència:

Estant a casa amb els nostres fills, preparant, com moltes famílies, el material per a l’inici del nou curs, vam rebre una trucada. És la Paqui, una estimada amiga i una de les iniciadores de l’Estiu Diferent. En sentir la seva veu em vénen ràpidament molts records de les vacances que, amb la seva família i moltes altres, hem gaudit junts.

Els que ja hi heu estat, entendreu de què parlem, perquè és una experiència difícil d’oblidar. Pels que no hi heu estat mai, ens agradaria que les nostres paraules servissin perquè us féssiu una idea de què és l’Estiu Diferent.

Com el seu nom molt bé indica, és una experiència diferent. Un nombrós grup de famílies compartim durant deu dies les nostres vacances. Durant aquest temps fem moltes activitats: senderisme, BTT, canoes, ràfting, concursos i altres coses més senzilles però no per això menys divertides: construcció de preses al riu, improvisats partits de futbol i voleibol, caça de granotes, circuit de corre passadissos i “motos” …. Tot això gràcies a la valuosa ajuda d’un nodrit grup de monitors que tenen cura dels nostres fills durant alguns moments de la jornada.

Molts de nosaltres portem anys repetint, perquè pensem que és difícil trobar unes vacances familiars millors. Les activitats d’un any a un altre no varien molt, però en cada edició ens ho passem molt bé; ja esperem les canoes, el xou dels monitors, el cinema fòrum …, i és que el secret no està només en el que fem sinó en com ho fem. A l’Estiu Diferent les coses es fan amb amor, alegria, humilitat, tranquil · litat, paciència, companyonia, senzillesa, esperit de servei …, i tot això es contagia, i enganxa.

Poder anar a les sessions d’Orientació Familiar en aquest ambient, sabent que els nostres fills estan ben atesos, fa que aquesta valuosa formació sigui més fàcil de dur a terme. A més, sense adonar-nos, aprenem els uns dels altres, moltes vegades tan sols compartint el temps o només escoltant.

Quan finalitzen les vacances, tornem a la vida ordinària i allà queden crescuts i reforçats els valors que volem per a la nostra família, els grats records, els nous i vells amics, i les ganes que arribi el proper estiu.

 

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal