Experiències del Congrés Internacional

Del 16 al 18 d’octubre, en un marc impressionant de la ciutat de Mèxic, DF, es va celebrar el XIX Congrés Internacional d’Orientació Familiar. Va ser organitzat per la IFFD, fundació amb estatus consultiu a l’ONU, de la qual són membres tots els centres d’orientació familiar que organitzen i imparteixen cursos amb el “Sistema F” (sistema família).

Al congrés, hi van assistir 1.800 persones que representaven 36 països. El programa de conferències, les taules rodones i les sessions de treball van ser d’allò més enriquidor.

La conferència d’obertura va anar a càrrec del professor Andrew Mullins, professor associat adjunt de la Universitat de Notre Dame d’Austràlia. El professor Mullins, com a expert en el tema, va impartir la conferència titulada: “Temperament i caràcter”.

La segona conferència la va pronunciar el Dr. Fernando Pliego Carrasco, doctor en Ciència Social i professor de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. Autor de diverses publicacions sobre qüestions socials, va explicar la repercussió que els canvis en àmbits com la política, la salut, l’urbanisme, etc. produeixen sobre la família i la societat.

La següent conferència la va impartir la Dra. Victòria Caparas, professora associada a la Universitat d’Àsia i del Pacífic de Filipines i directora del Programa per a la Integració Família-Feina en aquesta universitat i afiliada al Centre Work and Family de l’IESE Business School.

Una altra conferència, amb el títol “Amor i respecte” la va impartir el Dr. Emerson Eggerichs, autor del best-seller Love and Respect que ha venut només als EUA. més d’un milió d’exemplars. Va donar una sessió magistral sobre l’amor conjugal que va ser molt aplaudida pels congressistes perquè va exposar el tema amb molta simpatia i va fer riure l’auditori amb exemples i mímica.

Finalment, la conferència de clausura va anar a càrrec de Javier Vidal-Quadras, secretari general de la IFFD i vicepresident del FERT, i portava per títol “L’orientació familiar, una revolució amable”.

A més a més, les taules rodones van tenir gran interès pel nivell dels ponents i dels temes: “Bellesa, veritat i bé en la família”; “Famílies estables, famílies felices” i “La família en el món: la meva família també és la teva”.

Des del FERT, com s’ha fet sempre, es va promoure l’assistència al congrés entre els moderadors, entre socis i amics, entre promotors i persones d’altres CEOF d’Espanya, i es va organitzar el viatge per a un grup de 40 persones, que a més d’assistir al congrés, van poder fer un programa de visites i excursions de 2 dies, del qual també van gaudir enormement i que ha servit per crear un vincle entre ells per sempre.

La participació va ser molt positiva i va quedar constància que el reconeixement a la família és general a tot el món, de manera que esperem que la gran revolució del segle XXI comenci a les nostres pròpies llars.

L’organització del congrés per part dels responsables del centre d’orientació Lar, de Mèxic, DF, va ser impecable, cosa que va reconèixer i va agrair amb una gran ovació el públic assistent.

 

Al festival de la nit de gala de dissabte, hi varen participar representants de diferents centres d’orientació familiar delmón, que varen estar assajant durant hores per poder oferir els balls i donar un espectacle de gran nivell i al mateix temps, molt familiar.  La cançó oficial de la IFFD va ser composada i interpretada durant aquella nit pel moderador del FERT Javier Rodríguez (clicar aquí per a fotos)

 

 

 

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal