Per què un COF?

Encara no has fet mai un Curs d’Orientació Familiar?

Potser n’has sentit a parlar però no tens clar que és un COF i en què consisteix. Per això et resumim en format breu què és i les avantatges que suposa aquesta formació:

1. És un curs per fer millor de pares. Sovint la feina d’educar és difícil, tenim dubtes i la vida va tan ràpid que no sabem on trobar les solucions. Però no estem sols. Els reptes que plantegen els nostres fills són comuns i altres famílies també els estant “patint”. Per això res millor que treballar amb casos pràctics i a través del diàleg trobarem solucions.

2. Són cursos amb casos pràctics. No us penseu que són classes teòriques llargues i avorrides. Al contrari. Amb molt sentit de l’humor, es planteja un cas i entre tots els matrimonis assistents es comenta la situació. Qui modera la sessió és un orientador familiar que dóna pautes i planteja possibles solucions.

3. Duren cinc/sis sessions. Aquest és un dels reptes, que el curs no és d’un dia puntual sinó que té una continuïtat. Però és una inversió del nostre temps que a la llarga dóna molts fruits. Tot i que a molts us fa enrere el tema del temps penseu que val la pena formar-vos per la millor empresa que teniu: la vostra família. Si heu fet molts cursets per ser millor professionals…no creieu que val la pena fer-ne un per ser millors educadors?

4. Enforteix les relacions. No només ens ensenya com enfortir la relació amb els fills sinó que també ens implica més amb el nostre marit/ esposa. Com? doncs és un temps que dediquem tots dos a parlar d’educació, pensem en els fills, ens formem per anar tots a una. Deixem de ser els típics pares que van ràpid i sempre pensen en allò urgent i mai en allò important. Dediquem cinc/sis sessions a formar-nos pel bé dels nostres fills.

5. Són molt divertits. I en això tothom coincideix. Parlar de les nostres situacions quotidianes i compartir temps amb altres famílies fa que el COF sigui un curs fresc, entretingut i on els somriures estan garantits. Ens divertim amb altres famílies de l’escola i això també crea un vincle important.

Ara que ja has pensat en totes les activitats que farà el teu fill per formar-se, és hora que els pares penseu que en quina activitat fareu vosaltres per tirar endavant el negoci més important que teniu entre mans: l’educació dels fills. Perquè els que ens dediquem a educar no podem parar d’aprendre.

Si encara tens dubtes sobre els Cursos de Formació Familiar no dubtis en contactar amb la teva escola o amb l’Associació FERT.

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal