Remant junts

“A Albacete (170.000 habitants, “la Nova York de la Manxa”, segons Azorín) l’orientació familiar existeix des de mitjans dels 70 del passat segle. Com que ningú no és profeta a la seva terra, en aquests gairebé 50 anys, orientadors i pares de família experimentats d’altres terres han estat ponents dels nostres programes d’educació familiar (PREF), ensenyant-nos a educar els nostres fills, a valorar els nostres matrimonis i a gaudir dels nostres amics. Experts que arriben des de València, Alacant, Múrcia, Madrid. I des de Barcelona: el FERT ocupa un lloc especial en la nostra petita història. Som a més de 500 quilòmetres. Però des del 1996 (amb un “Primers passos” inoblidable que va presentar Chema Postigo i va tancar Josep Argemí, quasi res!) pràcticament cada any hi ha uns quants bojos que venen del FERT a impartir algun curs d’orientació familiar. Se sorprenen que acudim a les sessions 40, 50, i alguna vegada fins a 60 matrimonis a aprendre passant-ho bé. D’acord, 90 o 100 persones a la sala no és l’idoni per a desenvolupar el mètode del cas. Però el que és millor és enemic del que és bo.

L’orientació familiar és l’oxigen de les nostres famílies, i si respirem sa millorarem el nostre entorn i canviarem la nostra petita societat manxega. Per això lluitem perquè els nostres cursos siguin atractius. La gent repeteix i transmet la seva experiència i els COF es continuen omplint (quants matrimonis es deuen haver salvat gràcies al que es diu aquí!). I, és clar, a qui ve de fora a explicar-nos com estimar i com educar, a aquests matrimonis exemplars que “perden” amb nosaltres els caps de setmana, cal cuidar-los. Passegem, parlem, mengem, ens acabem fent amics. Amics de veritat, perquè ens estimem i compartim coses, i riem i plorem junts (i resem per l’Esther, i ens alegrem amb la Pilar, tenim sempre present l’Inma, i ens encomanem al Chema…). En fi, que sorgeixen històries d’amistat autèntica que s’entrellacen i fan la vida més plena.

El 2018 unes quantes sessions de “Remant junts” sonen amb accent català en una sala plena del Col·legi d’Aparelladors d’Albacete. 54 matrimonis passem part de dissabte a la tarda aprenent i gaudint. Així es fa l’orientació familiar per aquí.

Família Casas-Gómez, coordinadors de l’Orientació Familiar a Albacete”

 

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal