Trobada famílies Estiu Diferent

Per aquesta època de l’any, les famílies que hem assistit a l’Estiu Diferent l’estiu anterior, solem organitzar una trobada a la tardor, en què tornar a retrobar-nos . Ens fa il lusió estar de nou amb els amics , en una altra estació i en un altre entorn .

Aquest passat agost, a punt de finalitzar l’estada a Formigal, en una conversa informal de sobretaula , el grup de famílies d’Oriola i Múrcia , van reptar a la resta a fer la trobada a la seva terra . I dit i fet , vam posar mans a l’ obra i es va programar un cap de setmana llarg de convivència .

Hi havia ganes, perquè la idea ha tingut molt bona acollida i hem arribat a reunir 24 famílies i 4 monitors.

Liderat pel matrimoni De Juan -García , d’Oriola, al costat d’un grup de murcians , van buscar el lloc en el qual allotjar-nos ( l’EFA El Campico , a Jacarilla ) i programar el pla de visites culturals per les seves ciutats , una excursió pel camp per veure els tarongers , el dinar del dissabte a l’escola Monteagudo de Múrcia , els sopars i tertúlies nocturnes en què vam aprendre moltes coses sobre temes diversos ( la història d’Oriola , la plaga del morrut que assola les palmeres , la devoció de la regió a la Verge del Pilar ; com es preparen els dàtils , el cultiu de taronges i el regadiu ” a manta ” que feia fa dècades , etc . )

Hem passejat pels carrers d’Oriola i Múrcia; hem visitat les belles i riques catedrals i conegut la història i els seus il lustres personatges ; hem visitat els casinos de la ciutat; hem passejat a la vora del Segura , i sobretot, ens hem divertit , hem rigut i fet broma , els joves han gaudit només estant junts , els petits han jugat i gaudit per tots els racons pels quals hem passat … L’ambient ha estat fantàstic .

Realment , tot i les hores de viatge que alguns hem hagut de fer ( des de Barcelona , des de Lleida , des de Burgos o des de València ), l’experiència ha valgut la pena .

Agraïm a totes i cadascuna de les famílies alacantines i murcianes , l’esforç que han fet perquè ho passéssim tan bé , i especialment als matrimonis De Juan -García, Zaragozá -García i Vicente – Abad .

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal