XVIII Congrés Internacional de la Família

El 18th International Family Congress que ha tingut lloc els dies 1 i 2 d’Octubre va comptar amb una participació que va superar les 1.000 persones, provinents de 41 països amb representació dels cinc continents. Ha tingut la seva seu al Palau de Congressos de la ciutat de València (Espanya), que acaba de ser designat per l’Associació Internacional de Palaus de Congressos com World ‘s Best Convention Centre, millor palau de congressos del món.

Van inaugurar el congrés el Molt Honorable Sr Francisco Camps Ortiz, president de la Generalitat Valenciana; Excma. Sra Rita Barberá Nolla, alcaldessa de València; D. Jaime Mayor Oreja, europarlamentari i Vicepresident del Grup del Partit Popular Europeu i Marina Robben, presidenta de la International Federation for Family Development.

El congrés ha comptat amb destacats ponents del món de la política, com: Arantza Quiroga, presidenta del Parlament Basc; Dainius Kreivys, ministre d’Economia de la República de Lituània, Juan Cotino, vicepresident tercer del Consell de la Generalitat Valenciana. També del món de la comunicació com la Armando Fumagalli, Catedràtic de Semiòtica i director del Màster en Guió i producció de la Università Cattolica de Milà, María Ángeles Cabrera, professora titular i doctora de Periodisme per la Universitat de Màlaga i Lucy Molinar, ministra d’ Educació de Panamà i professional de la comunicació social amb més de 20 anys d’experiència en el periodisme nacional i internacional. Van participar igualment representants d’organismes internacionals i organitzacions no governamentals.

A la taula rodona sobre “Experiències d’Orientació familiar al món” han participat representants de centres d’Orientació Familiar de Perú, USA, RD del Congo, Polònia, Austràlia, Lithuania, Bèlgica, Equador, Kenya, Itàlia, Mèxic i Filipines.

La conferència d’obertura, amb títol “Família, escola de drets humans”, va córrer a càrrec d’Antonio Monserrat Quintana, vocal del Consell General del Poder Judicial d’Espanya. El nord-americà, W. Bradford Wilcox, Professor de Sociologia i Director del National Marriage Project a la Universitat de Virgínia, va impartir la conferència de clausura sobre la importància del matrimoni.

Resum de la conferència de clausura de W. Bradford Wilcox


Discurs de clausura de Javier Vidal-Quadras

© FERT 2005. Tots els drets reservats. Informació Legal